• vsebina se seli na novo spletno stran www.urbanisti.comkaj / izvedene delavnice Igrive arhitekture

kraj / Celje

datum / od petka, 5.10.2012 od 10.00 dalje do sobote, 6.10.2012 do 10.00

koncept poteka / delavnica je potekala 24 ur v sklopu dogodka ''24h Arhitekturni maraton: prenova je kul'', ki ga je v okviru TAP2012 organiziral METRO SR v sodelovanju s partnerji

lokacija / MCC, Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, Celje, http://www.mc-celje.si/

sponzorji / Alpac, Ravago, Rockwool


udeležba / od 10.00 do 15.00 ure so se delavnice v organiziranih skupinah udeležili učenci II. osnovne šole, Osnovne šole Lava in III. osnovne šole ter dijaki Gimnazije Center. Od 15.00 ure dalje je Igriva arhitektura potekala za ostale obiskovalce. V izdelavo makete se je vključilo skupaj okoli 70 mladih "urbanistov" različne starosti, od predšolskih otrok pa do srednješolcev zadnjih letnikov.

vodje delavnice / Mojca, Gorazd in Jaka

naslov delavnice / Naše mesto

opis delavnice / Mesto je zapleten organizem, ki se neprestano spreminja. Kako na njegovo podobo vplivajo, avtomobili, pešci, tovarne...? Kaj nas v našem domačem mestu moti in kaj nam je všeč? Spoznavali bomo kako so mesta nastajala skozi čas in zakaj so danes takšna kot so. S pomočjo kock iz stirodurja bomo izdelali mesto v katerem si želimo živeti. Vanj bomo poleg naših domovanj vstavili šole, trgovine, parke, igrišča in ceste. Kot pravi urbanisti bomo skušali ugotoviti, kako so posamezni elementi med seboj povezani in najti rešitve kako bi izboljšali naše domače mesto.

Material za izvedbo delavnice so prispevali Alpac, Ravago in Rockwool.


zelen zelen zelen zelen zelen rdeca rdeca siva siva siva siva crna crna crna crna crna reka reka reka reka reka